Safe travel

Tavoitteemme turvalliseen matkustamiseen koronaviruspandemian aikana.

Päivitämme tätä sivua jatkuvasti, kun Madeiran viranomaiset julkistavat uusia ohjeistuksia. Sivua on päivitetty viimeksi 28.12.

Teemme parhaamme pitämällä huolen siitä, että hygienia ja turvallisuus matkoillamme on parhaalla tasolla koko matkan ajan. Kuten aina, voit ottaa rennosti ja luottaa siihen, että pidämme turvallisuudestasi huolen lennoillamme, hotelleissamme, busseissa ja muilla aktiviteeteilla lomasi aikana. Noudatamme tietysti maiden omia rajoituksia sekä paikallisten viranomaisten vaatimuksia. Lue lisää täältä:
Safe Travel – Matkusta turvallisesti Tjäreborgilla (tjareborg.fi)

Tällä hetkellä voimassa olevat koronavirusrajoitukset Madeiralla:

Lauantaista 27.11 alkaen julkisilla paikoilla, sisätiloissa ja erilaisissa ulkoilmatapahtumissa vieraillessasi sinun tulee esittää rokotustodistus TAI todiste siitä, että olet sairastanut covid-19-infektion, joka saa olla enintään 180 päivää vanha TAI vaihtoehtoisesti  negatiivinen antigeenitesti (pikatesti), joka ei saa olla viikkoa vanhempi. Joissain tiedotusvälineissä on kirjoitettu, että ravintolat ja baarit vaativat rokotustodistuksen lisäksi myös antigeenitestin, mutta jos sinut on rokotettu, tämä on vain suositus. Testi ei ole pakollinen. Suosittelemme pitämään rokotustodistuksen tai testituloksen lähettyvillä ja helposti saatavilla ulkona liikkuessasi.

Tämä ei koske hotelleja, mutta hotellin ulkopuolella olevissa ravintoloissa tämä vaaditaan. Tämä koskee myös postia, pankkia, kauppoja, busseja ja takseja. 

Jos olet rokottamaton tai sinulla ei ole todistusta covid-19-infektion sairastamisesta, sinun on tehtävä antigeenitesti. Tietyt apteekit tekevät testejä, mutta tähän on varattava aika etukäteen. Testi voidaan tehdä yhdessä Funchalin ja Lidon alueilla sijaitsevista testi-teltoista. Funchalissa yksi paikka on mm. Sé-katedraalissa ja Lidon alueella hotelli Girasolia vastapäätä Estrada Monumental -pääkadulla. Näihin telttoihin ei tarvitse varata aikaa etukäteen. Ensimmäinen testi on ilmainen, seuraavat testit maksavat 20€. Hotellin vastaanottohenkilökunta neuvoo sinua mielellään löytämään lähimmän testiteltan tai apteekin testin ottamista varten. Antigeenitesti on voimassa 7 päivän ajan todisteena.

 • Kaikilla yli 6-vuotiailla tulee olla maski
 • Maskeja tulee käyttää sisällä ja ulkona sekä julkisissa liikennevälineissä, takseissa ja lentokenttäkuljetuksissa. Voimassa on myös 1,5 metrin turvaväli.

 • Turistiaktiviteetit, kuten bussiretket, jeeppisafarit ja laivaretket operoivat tällä hetkellä 100% kapasiteetilla
 • Ravintolat ja baarit saavat tarjoilla ⅔ kapasiteetilla
 • Sisätiloissa saa istua enintään 6 ihmistä samassa pöydässä
 • Lue tarkemmin omalta hotelliltasi, mitä sääntöjä heillä on.
 • Mikäli saat oireita, pysy hotellihuoneessa! Soita vastaanottoon.
 • Hyviä vinkkejä:
  • Pidä aina maskia mukanasi, käytä käsidesiä ja pese käsiä usein.
  • Pidä 2 metrin turvaväli.